Adventure Girl, een nervous breakdown

Ik ben altijd een goede slaper geweest. Sterker nog, ongenodigden kunnen ‘s nachts mijn hele huis leeg halen terwijl ik nergens weet van heb. Dat ik een echtgenoot heb die bij het minste geringste wakker wordt, is dan ook een hele geruststelling.
Wanneer ik begin maart 2022 als ‘Adventure Girl’ in mijn uppie een jaar over de wereldbol ga reizen zal ik het zonder wakende echtgenoot moeten stellen wanneer ik in slaapzalen diep onder zeil ben na een dag vol belevenissen als backpacker.

Die gedachte zorgde voor enige innerlijke onrust. De buitenwacht deed daar nog een schepje bovenop met verhalen over buideltasjes die op klaarlichte dag ongemerkt worden opengeklikt en adviezen over camera’s en telefoons die beter zoveel mogelijk uit het zicht van hebzuchtig loerende ogen konden blijven.

Second thoughts

Plotsklaps was ik niet zo’n goede slaper meer en lag ik ‘s nachts te woelen in mijn bed. Mijn gepieker gevoed met de weinige uurtjes slaap ontaardde in een complete nervous breakdown. Waarom ben ik op het onzalige idee gekomen om een jaar lang als 60plusser in mijn uppie over de wereldbol te gaan reizen? En dan ook nog low budget en zonder plan. Welke gevaren staan me te wachten en laat ik me niet volledig uit het lood slaan bij de eerste de beste tegenslag? Sta ik m’n mannetje als ik verdwaal, geen overnachtingsplek kan vinden of iets kwijt raak wat van belang is? Ben ik wel klaar voor deze sprong in het diepe?

Gedachtes bleven door mijn hoofd stromen, wat resulteerde in een gedegen onderzoek of de reis naar beginpunt Barcelona kon worden afgelast of in ieder geval uitgesteld. De kosten die daaraan verbonden waren brachten mijn zuinige ik tot inkeer en langzaam bereikte mijn roerige hersenpan weer de normale staat.

Want gaan reizen zonder plan betekent niet dat ik me niet terdege voorbereid. Mijn telefoon staat vol met handige apps, die het vinden van routes, overnachtingsplekken en manieren van transport makkelijker maken. Verzekeringen zijn nagelopen zodat ik gevrijwaard blijf van hoge ziekenhuiskosten mocht er onverhoopt iets gebeuren. Van huisgenoten kan ik een travelsafe lenen zodat mijn belangrijke eigendommen gevrijwaard zijn van grijpgrage vingers als ik in dromenland ben en buideltasjes voor onder mijn kleding houden pasjes en geld overdag uit het zicht. Een creditcard voor backpackers is geregeld, zodat ik altijd een extra geldbron achter de hand heb.

If you never fail, your successes mean nothing

Maar bovenal: ik heb het vertrouwen in mezelf weer hervonden. Al 60 jaar weet ik me prima te redden en verbinding leggen met mensen wordt gezien als één van mijn sterke eigenschappen. Waarom zou dit anders zijn als ik straks ga reizen? En als er iets mis gaat, bedenkt mijn creatieve geest vast wel een oplossing.

De (nacht)rust is dus wedergekeerd. Let the Adventure Year begin. Ik heb er zin in!

7 reacties op “Adventure Girl, een nervous breakdown”

 1. Hoi Sigrid
  Fantastisch wat je gaat doen. Het grote avontuur gaat bijna beginnen. Ik wens je veel wijsheid, avontuur, plezier, doorzettingsvermogen en dat het ondanks je vele reizen, de reis van je leven mogen zijn.
  Ik reis een beetje met jouw avonturen mee 🙂
  Have fun!

  1. Wat een prachtig avontuur, nieuwe geuren, kleuren, geluid, muziek, smaken. Geniet. Op de momenten dat het tegen zit denk je: alleen zonneschijn geeft woestijnen. Ik ben heel benieuwd naar je komende stappen.
   Liefs Joelle

 2. Lieve nicht,
  Dat je de kracht van de bergen, de transparantie van een meanderende rivier, de flexibiliteit van wuivende bamboe, de stabiliteit van de aarde en de helderheid van de zon en maan mag hebben en ondervinden! Geniet van wat je creëert! Liefs Anita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *