DE REUS TOTAAL

FOTOGRAFIE

MET BEELD EEN VERHAAL VERTELLEN

Ambitie als fotograaf

Mijn fascinatie als fotograaf (in wording) ligt in het verschil tussen kijken en zien. Hoe vaak kijk je niet gedachteloos naar iets zonder daadwerkelijk te zien wat zich voor je ogen afspeelt? 

Gedurende mijn jaar als digital nomad vanaf april 2022 wil ik de tijd nemen om daadwerkelijk te zien en dat met mijn (gewone) camera vast te leggen, wil ik het alledaagse op een bijzondere manier in beelden vatten en wil ik experimenteren met bijzondere gezichtspunten en invalshoeken. 

Ik hoop in woord en beeld tot bijzondere verhalen te komen en met publicatie daarvan een groot lezerspubliek te bereiken. 

Redacties van (reis)magazines, kranten e.a. nodig ik van harte uit om mij te benaderen voor het schrijven van een artikel of voor een interview over een 60plusser die low budget zonder plan een jaar over de wereldbol reist. 

Ook bij interesse voor publicatie van foto’s uit de slideshow kan uiteraard contact worden opgenomen. 

photography.de reus totaal

Wasgoed en doorkijkjes

Naast het op bijzondere wijze vastleggen van alledaagse situaties, heb ik als fotograaf natuurlijk zo m’n eigenaardigheden waarmee ik hoop me te kunnen onderscheiden. 

Zo vind ik wasgoed fascinerend, vooral als het hangt te drogen in kleine steegjes of op smalle balkonnetjes. Ook ben ik gek op doorkijkjes, omdat dat een bevreemdend beeld kan geven. 

Ook doorleefde gezichten of karakteristieke houdingen van personen vind ik interessant. In dat laatste ligt voor mij in mijn Digital Nomad Year een grote uitdaging, want om me daarin te ontwikkelen zal ik uit mijn schulp moeten kruipen en de lokale bevolking moeten durven aanspreken. 

Daarnaast neem ik als fotograaf graag een aparte houding aan om te kijken wat dat voor een effect op het beeld geeft. Soms levert dat een hilarische situatie op, zoals die keer dat vrienden dachten dat ik gevallen was toen ik languit op de grond aan het fotograferen was.