DE REUS TOTAAL

THEATER DE WINTER

De kracht van verteltheater

Theater De Winter

Tot de zomervakantie 2022 is De Reus Totaal het impresariaat van Theater De Winter, die het publiek weet te raken met de prachtige verteltheatervoorstelling Hadassa – Ster van Perzië. 

De afgelopen 35 jaar heeft John de Winter ongeveer 20 producties gemaakt, met en zonder poppen, en meer dan tweeduizend voorstellingen gespeeld. Met vaak een bestaand verhaal als uitgangspunt gaat hij op zoek naar hoe een verhaal het best verteld kan worden, als poppenspeler of verteller. Ook is hij al vanaf zijn achttiende één van de vaste spelers in de permanente poppenkast in het centrum van Rotterdam. 

Barbara Braiek – De Brandaris, Hoofddorp
De leerkrachten én de kinderen vonden de voorstelling echt fantástisch. Ik hoor als ICC-er best vaak positieve verhalen maar het enthousiasme van de collega’s over deze voorstelling was heel erg groot en de kinderen heb ik er ook nog dagen over gehoord. 

Meer over John de Winter: www.johndewinter.nl

Hadassa - Ster van Perzië (7+ / groep 5-8)

De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier dan ze al is en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar dan is er nog: Haman, de eerste minister. Een ijdele kwast, die een nieuwe wet heeft laten maken, waarin staat dat alle poortwachters moeten buigen voor hem – de grote Haman. De oom van Hadassa weigert dit en Haman wordt zo woest dat hij hem wil doden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood. 

Hadassa – Ster van Perzië is een spannende en indrukwekkende verteltheatervoorstelling over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent.

Thema’s: geschiedenis – Tweede Wereldoorlog – vrijheid – culturele feesten – wereldreligies
Lesmateriaal aanwezig: ja

Interesse? Vraag informatie aan via info@dereustotaal.nl