DE REUS TOTAAL

OVER SIGRID DE REUS

ALTIJD OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE UITDAGING

Over mij

Ik ben 61 jaar, maar voel me jong van geest. Jong van lichaam doe ik soms voorkomen, al moet ik dat achteraf vaak bekopen. Met m’n allereerste jeugdvriendje ben ik getrouwd en samen hebben we 4 kinderen. 

Ik bivakkeer graag in ons boshuisje in Ermelo. Op m’n 60e kocht ik voor het eerst van mijn leven een rugzak en goede wandelschoenen om als Adventure Girl avonturen te beleven. 

Ik heb een brede culturele belangstelling, variërend van podiumkunst tot architectuur. Ik lees graag en ben gefascineerd door Street Art. M’n muzieksmaak is al even divers, van The Rolling Stones en Idan Raichel tot Philip Glass. Ik houd van gezellige food markets en heb een zwak voor smalle straatjes met wasgoed. 

Mooie gesprekken met goede vrienden vind ik waardevol en voor een goede latte macchiato mag je me wakker maken. Voor de jeugdige aanblik zijn er al aardig wat pakken haarverf doorheen gegaan en m’n gewicht blijft ondanks m’n wandelschoenen een puntje van aandacht. 

Los van een enkel dipje, zie ik het glas doorgaans als half vol en ga ik bij tegenslag altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging.

de reus totaal.digital nomad

Digital Nomad - Adventure Girl

Mijn werkzame leven is al even divers als mijn persoonlijke interesses. Ik prijs mezelf gelukkig met een echtgenoot die me daarin altijd vrij heeft gelaten, ook al betekende dat dat hij zich als hoofdkostwinner geen Follow Your Dreams kon veroorloven. 

Leuk is dat ik daardoor van vele markten thuis ben. Van een secretaresse die razendsnel kan typen tot een office manager die goed kan organiseren. Van een leerkracht die een veilig klimaat op school weet te creëren tot een ondernemer in de evenementensector, die kan schminken, ballonfiguren kan maken en workshops geeft. Van een poppenspeelster die op talloze plekken voorstellingen speelt tot een impresario die (jeugd)theatergroepen in de markt weet te zetten. 

Dat laatste beroep heeft m’n hart gestolen, maar voortzetting van mijn bedrijf was door de moeilijke tijd voor de culturele sector niet langer mogelijk. 

Daarom ben ik als 60plusser met een heel nieuw avontuur gestart. Vanaf april 2022 reis ik 365 dagen over onze wereldbol. Alleen, low budget en als backpacker. Istanbul is het vertrekpunt en verder is er geen plan, omdat ik wil ervaren hoe het is om niet alles vooruit te plannen. 

Omdat ik m’n werkzame leven nog geen vaarwel wil zeggen of misschien wel – zoals mijn schoonmoeder ooit opmerkte – omdat ik altijd op zoek ben naar een nieuwe uitdaging, ga ik niet zonder arbeidsethos op pad. Vanaf nu ga ik als digital nomad door het leven als schrijver en fotograaf.  

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”