DE REUS TOTAAL

SCHRIJVEN

EEN HOOFD VOL VERHALEN

In de voetsporen van mijn vader

Mijn vader, Henk Meijer, schreef in de zestiger jaren voor de televisie de jeugdseries ‘Okkie Trooy’, ‘Vrouwtje Bezemsteel’ en ‘Ed en Ebbeltje’. De originele typemachine waarop hij dit – met carbonpapier – typte prijkt in mijn werkkamer en is te zien op de foto’s net als memorabele koffertje met de krentenbollen. 

Hoewel ik me zeker niet voor wil laten staan op het talent van mijn vader en het geen vaststaand gegeven is dat schrijversgenen van vader op dochter overspringen, heeft het bij mij wel altijd gekriebeld of zoals vrienden zeggen ‘je hebt altijd gedroomd van het auteurschap’.  

Mijn werkzaam leven nam tot op heden echter een andere route. Aangespoord  door enthousiaste reacties op mijn schrijfsels op Social Media, maar vooral omdat ik een hoofd vol mooie verhalen heb, treed ik nu – eindelijk! – in de voetsporen van mijn vader. 

 

Welk schrijverspad bewandel ik?

Het is best gewaagd om jezelf schrijver te noemen, als er nog geen letter op papier staat. Welke verwachting schep ik daardoor bij mezelf, maar ook bij anderen? Toch heb ik al vanaf de toevoeging bij de Kamer van Koophandel een blij gevoel en kan ik niet wachten om daadwerkelijk te beginnen. 

Wat kriebelt er? Allereerst het voornemen om vanaf april 2022 lezers te laten meegenieten van mijn belevenissen als Adventure Girl tijdens mijn één jaar durende reis over de wereldbol. In blogs op deze website en op Social Media. In artikelen in tijdschriften en misschien in boekvorm. 

Daarnaast borrelt er een verhaal voor een jeugdboek en is er in mijn hersenpan een zaadje geplant voor een prentenboek. 

Kun je niet wachten tot er iets in gedrukte vorm valt te bewonderen, lees dan alvast mijn blogs!